tisdag 1 januari 2013

Nyårsefterrätten

Gott nytt år på er!!

Med en liten kille som är morgonpigg så har jag redan startat upp det nya året ordentligt. Sitter här och dricker kaffe och tänkte dela med mig av ett recept, nämligen gårdagens efterrätt som är en enkel men smarrig rätt.

Vit och ljus chokladmousse 8port

200g Vit choklad
2dl grädde
4st äggulor

200g mjölkchoklad
2dl grädde
4st äggulor

Börja med att vispa upp grädde, hårt, i två skålar. Smält sedan den vita chokladen över vattenbad. När chokladen har smält tar du av den från värmen och rör i äggulorna till en slät och blank smet.
Vänd sedan FÖRSIKTIGT ned chokladen i en av gräddskålarna och ställ den sedan åt sidan. Gör nu samma sak med mjölkchokladen. Smält, rör i ägg, vänd ned. Nu har du två fina mousser.

Uppläggning:
Jag valde att lägga upp i vinglas.
I botten la jag ett lager med blåbär, sedan mjölkchokladen och därefter den vita chokladen. Toppade med blåbär som frostades med lite florsocker.

Lätt som en plätt, så länge du kommer ihåg att VÄNDA NED och inte röra i chokladen.

Och du, spara äggvitorna så ska du få ett recept på vad du kan göra med dem!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar